Hoe bereidt u zich als gemeente voor op de Wkb?

Deel dit artikel:

Als gemeente kunt u uw voorbereiding op werken met een gecertificeerd kwaliteitsborger ook anders insteken

Uw gemeente werkt mogelijk al met proefprojecten om te oefenen met de Wkb. Per 1 januari 2023 gaat u concreet te maken krijgen met de rol van de kwaliteitsborger voor te verstrekken bouwvergunningen gevolgklasse 1.  De Wkb verandert de manier van toetsing en controle op bouwprojecten.

Wij geven u graag meer informatie hoe u zich goed kunt voorbereiden.

De hele bouwketen komt nu écht in beweging, u ook?

De VNG, maar vooral ook Bouwend Nederland, Aedes, de BNA, Techniek Nederland en diverse brancheorganisaties van toeleveranciers geven de komende periode Webinars of organiseren bijeenkomsten om hun leden de benodigde wake-up call te geven. Elk bedrijf in de bouwketen, van klein tot groot, krijgt uiteindelijk met deze nieuwe wet te maken. U hebt dus nog maar beperkt de tijd om uzelf goed voor te bereiden. Een mooi moment om de voorbereiding in een hogere versnelling te zetten is door te starten met een proefproject voor de Wkb. Dat kan oa. door aan te sluiten met één van de 19 Ambassadeursnetwerken die lopen door geheel Nederland.

Uitbreiding dienstverlening

Vertex kan uiteraard ook de publieke eisen voor de grotere bouwprojecten toetsen en toezien op de uitvoering (appartementencomplex of andersoortige U-bouw, infrawerken zoals bruggen). Uit ervaring weet Vertex dat gemeenten veelal te weinig of geen eigen capaciteit hebben om het vergunningstraject in goede banen te leiden. U besteedt dit uit of huurt capaciteit in bij de Omgevingsdienst of bij commerciële partijen.

Vrijblijvend meer informatie?

Wist u dat u voor het outsourcen van bouwplantoetsing of het toezien op de realisatie van bouwprojecten gebruik kunt maken van de diensten van Vertex? Wij zetten onze ervaren bouwplantoetsers en toezichthouders in op uw vergunningsaanvragen of bouwprojecten. Vertex is niet voor niks gecertificeerd als kwaliteitsborger tot gevolgklasse 2 en voor specifieke scopes zelfs tot gevolgklasse 3.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen